Cum câștigăm spațiu de stocare pe telefon? Google Photos

Share:
Deși nu prea mai trăim în vremuri cu spațiu mic de stocare pe telefon, trebuie să recunoaștem, chiar și așa ne-am trezit cel puțin o dată că 32 de giga sau chiar 64 de giga s-au umplut relativ repede. Ce e de făcut? Din start menționez că articolul nu se adresează celor paranoici sau celor ce cred în teorii ale conspirației sau mai știu eu ce, întrucât procedura de mai jos presupune să-ți pui la dispoziție toate fotografiile domnului Google pe niște servere cine știe unde.
Bun. Acum că am clarificat și asta, să trecem la treabă! În tutorialul de astăzi vorbim strict de eliberarea memoriei ocupate de fotografiile din telefon, care se adună și se adună și se adună..
Pentru început avem nevoie de o aplicație numită Google Photos disponibilă pentru Android aici și pentru IPhone aici. După instalarea aplicației (trebuie să avem un cont Google), o deschidem și intrăm la opțiuni ca în imaginea alăturată, meniul din stânga sus (cele trei linii). În meniul următor alegem „free up space”, apoi free up... și câți giga apar. 
Atenție! Fotografiile sunt stocate pe servere google beneficiază de stocare nelimitată doar dacă alegem opțiunea de backup „high quality (unlimited storage)”.
De reținut: unlimited storage = orice fotografie mai mare de 16 megapixeli va fi redimensionată la 16 megapixeli și orice clip mai mare de 1080p va fi redimensionat la 1080p. Personal consider că cei 16 megapixeli sunt mai mult decât suficienți, la fel și rezoluția clipurilor filmate cu telefonul. Dacă alegem să ne fie salvate fotografiile la rezoluție mai mare (și pentru clipuri e valabil) spațiul de stocare se limitează la 15 giga.

Niciun comentariu