VPN gratuit de la Opera

Share:
Opera a anunțat că testează o rețea gratuită virtuală privată (VPN) în versiunea beta a browserului pentru Android. 

Potrivit celor din spatele aplicației de browsing, nu este nevoie de a downloada o aplicație separate pentru a avea acces la un VPN, aceea fiind inclus în browser. Chiar mai mult decât atât, știm cu toții că VPN-ul nu este gratuit, iar cele gratis vin cu multe limitări mai ales în ceea ce privește traficul. Opera promite să ofere un VPN nelimitat pentru traficul de internet. 

În ceea ce privește funcționalitatea, poți alege între servere din Europa, America și Asia sau poți alege modul Optimal pentru a permite aplicației să aleagă singură cea mai bună conexiune. De asemenea poți alege să permiți motoarelor de căutare să treacă peste setările geografice și să îți detecteze locația geografice pentru rezultate mai relevante. O altă opțiune oferită este aceea de a permite VPN-ul doar pentru taburile private. 

Declarația oficială este aceea că nu vor colecta datele ce sunt procesate de servere, ceea ce înseamnă un plus pentru conexiunile private. Încă nu se știe cu certitudine cât de rapidă va fi conexiunea oferită, nici ce fel de criptare se va folosi. 

Având în vedere avantajele oferite, Opera ridică mult ștafeta pentru ceilalți jucători de pe piața browserelor mobile, mai ales din punctul de vedere al utilizării nelimitate și gratuite. 

VPN-ul încorporat va fi disponibil treptat utilizatorilor beta ai aplicației ce poate fi descărcată de aici.

Niciun comentariu